Tort pentru o zi ploioasa de toamna

Published 9 Octombrie 2010 by Catalina Dumitru

Iar ploua! :( Iar e frig si urat! Si e sambata!

Ce e de facut? Un tort… un tort insorit ca sufletul meu.

Zis si facut. Mai intai inventarul ingredientelor de prin frigider si alte locuri de depozitare a produselor culinare.

Oua – check! (3 ajung) – fac un tort mic doar ptr noi doi

Lapte – mai am o jumatate de litru

Faina – suficienta

Cacao – am

Ulei – exista intotdeauna in casa

Zahar – este si dintr-asta

Sa purcedem deci…

Se iau 3 oua si se sparg in bolul de la robotul de bucatarie. Se mixeaza bine 10 minute impreuna cu 125 de grame de zahar.

Am cernut 125 de grame de faina si o lingura cu varf de cacao si deasupra am turnat un praf de copt.

Am pus faina si cacaoa peste oua, am adaugat si 4 linguri de ulei si niste esenta de vanilie si de rom si am mai mixat 10 minute.

Intre timp am uns tavita mica patrata de budinci cu ulei si am tapetat-o cu faina si am incalzit cuptorul de la aragaz.

Am turnat aluatul de pandispan in tavita si peste 25 de minute era gata, pufos si numai bun de taiat in trei straturi.

Blatul

Apoi am insiropat cele trei straturi cu suc de ananas (mai aveam o jumatate de conserva ramasa de la tortul facut pentru ziua de nastere a Oliviei) si le-am lasat 5 minute sa se patrunda bine de sirop.

Intre timp am facut crema. Pentru ca ploua, si mi-e lene sa ma duc sa cumpar unt si sunt fata prevazatoare si am intotdeauna in casa un plic de praf pentru crema, am turnat 250 de ml de lapte in mixer si praful de crema de cacao cu rom din plic si l-am mixat in robot 10 minute (sau poate doar vreo 7). Apoi mi-am amintit ca data trecuta cand am facut crema din plic mi s-a parut prea fada la gust si am mai adaugat o lingura de cacao si am mai amestecat putin.

Dupa ce crema a stat si ea 10 minute la frigider am uns cu crema primul strat de tort si am pus deasupra bucatele mici de ananas.

Primul strat de tort

Peste cel de-al doilea strat am pus tot bucatele de ananas dar, pentru ca mi se pareau prea putine, am adaugat si niste cirese din dulceata (se mai gaseste uneori ceva util prin frigider cand sunt in pana). Bineinteles, peste inca un strat de crema.

A urmat evident “capacul” si apoi l-am “imbracat” pe tot in crema de cioco. Acum era pregatit de ornat (partea cea mai dificila).

Pregatit pentru ornat

Dupa cum se vede si din poza, ornamentele de la Dr. Oetker m-au salvat si de data asta. Pe margine l-am “tapetat” cu bucatele mici de ciocolata.

Deasupra am desenat un soare.

Rezultatul final? Sper sa fie bun..

Va fi mancat diseara impreuna cu o dedicatie muzicala pentru El

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Gandurile Adrianei

Unde găsești activități creative și educative pentru copii, ce se pot realiza din materiale simple pe care le avem acasă

Mănăstirea Plumbuita

o podoabă artistică și arhitectonică a țării

Cetăţean în Sectorul 2

Modalități de îmbunătățire a calității vieții și conviețuirii în sectorul 2 al Capitalei

Blog ShopMania

Shopping de la A la Z

Dragoste La Prima Vedere

blog de pop cultura

stareadetine

Speranta, Credinta, Putere, Echilibru!

PELERIN ORTODOX

ORTHODOX PILGRIM Προσκυνητής ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ PÈLERIN ORTHODOXE PELLEGRINO ORTODOSSO

Sheherzadah's Jottings

you've read worse

In Jurul Kadiei

pas cu pas, prin viață

Idei pentru mămici şi copii

Idei creative pentru timpul liber, reţete culinare, sfaturi practice

Gândim, nu glumă...

Adevărul nu are limite , e la fel de incert şi flexibil precum ziua de mîine.

Smiling Seconds

„Oamenii așteaptă toată săptămâna să vină vineri, tot anul să vină vara și toată viața să vină fericirea. Tu ce aștepți?”

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Catafatica

Pelerin pe calea cea ingusta

Daniela-Iulia's Weblog

Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat. Dati multumire pentru toate

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogeri au apreciat asta: