Pandispan cu crema de cacao si afine

Published 1 Mai 2012 by Catalina Dumitru

Un pandispan improvizat dar care a iesit suprinzator de bun.

Ingrediente:

7 oua

6 linguri de faina

6 linguri de zahar tos

4 linguri zahar pudra

4 pliculete de zahar vanilat

1 pachetel praf de copt

2 pachete de crema de cacao pentru prajituri de la Dr. Oetker

1 pachet de unt

200 gr afine din afinata (eu le-am pus pentru ca aveam, merge si fara)

Mie imi place sa las robotul sa mixeze 20 de minute si in felul asta scap de batutul albusurilor separat de galbenusuri cu zahar.

Se adauga aromele (zaharul vanilat sau, pentru cine prefera, esenta de rom sau vanilie, migdale, etc.) si praful de copt si se mai mixeaza inca 5 minute.

Se toarna amestecul in tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic timp de 20-25 de minute (in functie de cuptor) – se testeaza cu scobitoarea.

Intre timp, se pregateste crema:

Se topeste untul intr-o craticioara si se amesteca cu cele 4 linguri de zahar pudra.

Cand s-a topit untul cu zaharul se adauga si praful de la crema de cacao.

Crema se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu mixerul.

Dupa ce s-a racit se adauga si un ou batut si se mai bate pana se incorporeaza bine.

Eu am adaugat si afine dar puteti adauga dupa preferinte miez de nuca macinat, alune, migdale sau stafide.

Se scoate pandispanul din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit bine crema (se lasa putin la inchegat in frigider) se unge peste foaia de pandispan.

Pentru ca nu mi-a placut foarte tare cum arata doar cu crema (voiam sa fie mai neteda) am facut repede si un pic de glazura de ciocolata de la Dr. Oeker si am turnat-o deasupra.

Am ornat-o cu bombonele de ciocolata alba si neagra si am lasat-o la frigider 2 ore inainte sa o tai.

Iata si rezultatul final.

 

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Gandurile Adrianei

Unde găsești activități creative și educative pentru copii, ce se pot realiza din materiale simple pe care le avem acasă

Mănăstirea Plumbuita

o podoabă artistică și arhitectonică a țării

Cetăţean în Sectorul 2

Modalități de îmbunătățire a calității vieții și conviețuirii în sectorul 2 al Capitalei

Blog ShopMania

Shopping de la A la Z

Dragoste La Prima Vedere

blog de pop cultura

stareadetine

Speranta, Credinta, Putere, Echilibru!

PELERIN ORTODOX

ORTHODOX PILGRIM Προσκυνητής ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ PÈLERIN ORTHODOXE PELLEGRINO ORTODOSSO

Sheherzadah's Jottings

you've read worse

In Jurul Kadiei

pas cu pas, prin viață

Idei pentru mămici şi copii

Idei creative pentru timpul liber, reţete culinare, sfaturi practice

Gândim, nu glumă...

Adevărul nu are limite , e la fel de incert şi flexibil precum ziua de mîine.

Smiling Seconds

„Oamenii așteaptă toată săptămâna să vină vineri, tot anul să vină vara și toată viața să vină fericirea. Tu ce aștepți?”

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Catafatica

Pelerin pe calea cea ingusta

Daniela-Iulia's Weblog

Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat. Dati multumire pentru toate

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogeri au apreciat asta: