Dovlecei Patison umpluti cu legume (reteta ovo-lacto-vegetariana)

Published 8 Iulie 2012 by Catalina Dumitru

Duminica trecuta am fost in vizita la bunicii mei din partea tatalui in comuna Varasti si am primit de la o vecina trei dovlecei mai deosebiti. Dovlecei Patison.

Si cum nu am mai facut de multa vreme dovlecei umpluti, am profitat de ocazie sa incerc o reteta noua. O reteta care sper eu sa fie pe placul sotului, mai ales ca este ovo-lacto-vegetariana, un stil de alimentatie catre care el aspira (sau, ma rog, incearca sa-l adopte ca sa fie in pas cu mine).

Avem nevoie de:

3 dovlecei patison

3 morcoviori mici

4-5 fire de ceapa verde

1-2 ardei grasi

1-2 rosii

1-2 oua

100 gr. branza telemea

(ar mai fi mers si niste usturoi si patrunjel, dar patrunjel nu aveam proaspat si usturoi mi-a fost lene sa mai curat)

Taiem capacele dovleceilor si ii scobim scotand miezul cu ajutorul unei linguri sau lingurite.

Ii presaram cu sare si-i lasam cu gura in jos sa se scurga de apa.

Celelalte legume (inclusiv miezul de dovlecei) se curata si se toaca marunt.

Iata si morcoviorii taiati marunt

Toate legumele se amesteca si se presara cu sare sau vegeta.

Se calesc apoi in 2 linguri de ulei (eu folosesc ulei de floarea soarelui presat la rece)

Se iau apoi de pe foc, se lasa sa se racoreasca jumatate de ora si se amesteca cu ouale batute.

Eu am adaugat si 2 lingurite de seminte macinate.

Folosesc mix de seminte de la Bio Natura (seminte de in, susan, floarea soarelui si dovleac).

Iata cum arata macinate

Se umplu apoi dovleceii cu amestecul de legume calite si ou.

Se presara deasupra branza rasa

Se pun apoi capacelele taiate si se dau la cuptor in tava cu apa cat sa-i acopere pe trei sferturi, aproximativ o ora.

Iata-i cum arata scosi din cuptor

Rumeniti si numai buni de mancat

Si o sectiune

Pofta buna!

2 comments on “Dovlecei Patison umpluti cu legume (reteta ovo-lacto-vegetariana)

    • Mia sa stii ca sunt mai dulci decat dovleceii obisnuiti. Daca te hotarasti sa faci ti-as sugera sa pui si niste usturoi pisat si poate ceva mai multa sare decat am pus eu. Si cred ca ar fi mers foarte bine si niste ciupercute.

  • Comenteaza

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    Gandurile Adrianei

    Unde găsești activități creative și educative pentru copii, ce se pot realiza din materiale simple pe care le avem acasă

    Mănăstirea Plumbuita

    o podoabă artistică și arhitectonică a țării

    Cetăţean în Sectorul 2

    Modalități de îmbunătățire a calității vieții și conviețuirii în sectorul 2 al Capitalei

    Blog ShopMania

    Shopping de la A la Z

    Dragoste La Prima Vedere

    blog de pop cultura

    stareadetine

    Speranta, Credinta, Putere, Echilibru!

    PELERIN ORTODOX

    ORTHODOX PILGRIM Προσκυνητής ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ PÈLERIN ORTHODOXE PELLEGRINO ORTODOSSO

    Sheherzadah's Jottings

    you've read worse

    In Jurul Kadiei

    pas cu pas, prin viață

    Idei pentru mămici şi copii

    Idei creative pentru timpul liber, reţete culinare, sfaturi practice

    Gândim, nu glumă...

    Adevărul nu are limite , e la fel de incert şi flexibil precum ziua de mîine.

    Smiling Seconds

    „Oamenii așteaptă toată săptămâna să vină vineri, tot anul să vină vara și toată viața să vină fericirea. Tu ce aștepți?”

    My Mother's Work

    Lucruri manuale croșetate din suflet.

    Catafatica

    Pelerin pe calea cea ingusta

    Daniela-Iulia's Weblog

    Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat. Dati multumire pentru toate

    WordPress.com

    WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

    %d blogeri au apreciat asta: