Negresa cu nuci si glazura de ciocolata alba

Published 13 Martie 2013 by Catalina Dumitru

Din fotografia ingredientelor lipsesc faina si zaharul, dar banuiesc ca fara astea stie oricine ca nu prea putem face o prajitura. Ma rog, fara faina mai sunt variante dar fara zahar sau ceva indulcitor nu prea mai iese prajitura. So….

DSCN7671

INGREDIENTE DETALIAT:

150 gr unt (20-30 grame pentru glazura)

250 gr zahar

2 oua

2 linguri cu varf de cacao (eu am facut si cu pudra de roscove in lipsa de cacao si a iesit la fel de ciocolatoasa si de buna)

300 gr faina

300 ml smantana pentru gatit (eu am folosit La Dorna cu 16% grasime)

250 ml lapte

1 praf de copt

1 ciocolata alba sau neagra dupa preferinte pentru glazura

Preparare:

Untul moale taiat cubulete se amesteca cu zaharul. Eu folosesc robotul de bucatarie, dar se poate lucra la fel de bine si cu un mixer obisnuit intr-un bol cu margini inalte.

DSCN7675

Cand am ajuns la pasul asta mi-am dat seama ca din poza ingredientelor lipsesc si ouale (iarasi un must have al prajiturilor fine)🙂 Dar ele se adauga unul cate unul si se mixeaza bine cu untul si zaharul.

DSCN7677

Urmeaza laptele si smantana dulce, amestecate bine, apoi faina cu cacao si praful de copt.

DSCN7680

Si pentru ca aveam in casa (nu e obligatoriu in reteta) am pus si 6 linguri de miez de nuca macinat.

DSCN7681

O inspiratie de ultim moment m-a facut sa adaug in acest mix si o sticluta de esenta de rom.

Aluatul l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptorul incins la foc mediu pentru 40 minute.

DSCN7683

Evident, se testeaza cu scobitoarea daca este copt sau nu.

Glazura:

In timp ce blatul este la cuptor pregatim si glazura. Bucatelele de ciocolata se amesteca pe foc mic cu untul si smantana pana se topesc si se omogenizeaza perfect. Daca glazura e prea intarita cand o turnam pe prajitura se mai pune putin pe foc.

DSCN7676Asa arata blatul copt si racit.
DSCN7691Si asa arata prajitura ornata cu glazura si fulgi de cocos.
negresa cocos

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Gandurile Adrianei

Unde găsești activități creative și educative pentru copii, ce se pot realiza din materiale simple pe care le avem acasă

Mănăstirea Plumbuita

o podoabă artistică și arhitectonică a țării

Cetăţean în Sectorul 2

Modalități de îmbunătățire a calității vieții și conviețuirii în sectorul 2 al Capitalei

Blog ShopMania

Shopping de la A la Z

Dragoste La Prima Vedere

blog de pop cultura

stareadetine

Speranta, Credinta, Putere, Echilibru!

PELERIN ORTODOX

ORTHODOX PILGRIM Προσκυνητής ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ PÈLERIN ORTHODOXE PELLEGRINO ORTODOSSO

Sheherzadah's Jottings

you've read worse

In Jurul Kadiei

pas cu pas, prin viață

Idei pentru mămici şi copii

Idei creative pentru timpul liber, reţete culinare, sfaturi practice

Gândim, nu glumă...

Adevărul nu are limite , e la fel de incert şi flexibil precum ziua de mîine.

Smiling Seconds

„Oamenii așteaptă toată săptămâna să vină vineri, tot anul să vină vara și toată viața să vină fericirea. Tu ce aștepți?”

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Catafatica

Pelerin pe calea cea ingusta

Daniela-Iulia's Weblog

Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat. Dati multumire pentru toate

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogeri au apreciat asta: